Descriere
Pudră de Malț Sikhye (Băutură dulce din orez fermentat)
Detalii produs
Ingrediente: malț, zahăr, sirop de porumb.
Reteta: Ingrediente: 2L apa, 400g orez, 120g (5 plicuri) Sikeye(pudra de malt). 1> Puneti apa, orezul si plicurile asa cum sunt intr-un aparat de gatit orez. 2> Porniti aparatul la cald(50-60ºC) si lasati la fermentat timp de 8 ore. 3> Fermentarea este complete cand mai mult de 2 sau 3 boabe plutesc in aparat. 4>Se pun plicurile si compozitia intr-un recipient la fiert cu foc mediu aproximativ 1-2 minute, dupa care se scot. 5>Se poate adauga zahar in functie de gust.
Valori nutritionale medii per 100g: Valoare energetică 1620kj/387kcal, Grasimi 1g, din care acizi grași saturați 0.4g, Carbohidrați 90g, din care zaharuri 57g, Proteine 5g, Sare 4g.